Alle Soorten Algen

Er zijn veel verschillende soorten algen. De algen hebben meestal 1 ding gemeen, iedereen wilt ze weg hebben. Maar welke soorten zijn nou eigenlijk gevaarlijke en zijn er ook goede soorten van de algen?

Soorten alg 

Bruine alg met keizelwieren: dit is een soort dat veel voor komt in aquariums. Echter verdwijnt deze soort weer en deze soort is ook niet erg gevaarlijk.

Zweefalg: Algen die het water groen doen kleuren zijn het gevolg van een verkeerde plek van het aquarium. Door zonlicht kunnen micro algen explosief groeien, zodoende dat dat ze het water fel groen kunnen laten worden.

Groene puntalg: de groene puntjes tegen de ruit van je aquarium, dat zijn de groene puntalgen. Ook vormen de algen groene puntjes op oudere bladeren van planten. Je kunt bij het aquarium het beste de ruit schoonmaken met filterwatten, dan zou het zo weg moeten zijn.

Pelsalgen: deze bevinden zich vaak op de zijkant van bladeren. Ze zitten erg goed vast aan de bladeren en ze vormen lange draden. De algen zijn een bedreiging voor de plant waar ze op zitten. Je kunt er niet veel tegen doen en de bladeren zullen in de loop van de tijd dood gaan maar ze groeien vervolgens wel weer aan.

Kluwenalgen: deze vormen zich vooral op de  bodem of tussen andere planten. Deze algen zitten nergens aan vast en kunnen dus enorm uitgroeien. Je kunt deze algen verwijderen door er met een tandenborsten omheen te draaien. Let op: het is belangrijk dit in een vroeg stadium te doen, doe je dit niet dan zullen de algen erg groot worden en om het water gaan drijven.

Blauwe algen: dit is de gevaarlijkste soort alg die er is, en dient hardnekkig bestreden te worden. Het stinkt naar rotte appels en het kan nare ziektes veroorzaken als je ermee word blootgesteld. fffffffff

Leave a Reply