Cabriodak reinigen algen

Groene aanslag (ook wel algen )op het dak van je cabrio, een van de grootste nachtmerries van de gemiddelde cabrio eigenaar. Heeft u algen op uw cabrio dak, wees gerust, dit is gemakkelijk op te lossen.

Verwijderen groene aanslag op het cabrio dak

De aanslag zorgt er niet alleen voor dat het dak doek lelijker word, maar ook dat het doek steeds slechter word. Er zijn meerdere punten die je kunt gebruiken om van de aanslag af te komen.

  1. Verwijder de algen aanslag zo snel mogelijk.
    Mocht het zijn opgevallen dat dat er groene aanslag aan het ontstaan is op het dak van je cabrio. Borstel de aanslag dan los met een zachte borstel en spoel het daarna af met warm water. Let op!!! Gebruik geen hoge drukspuit.
  2. Reinig het cabrio dak regelmatig met water
    Als je je dak een beetje bijhoud door het regelmatig schoon te maken met water heb je geen last van de algen op je dak en hoef je ook geen speciale middelen te kopen op ervan af te komen.
  3. Een cabrioletkap
    Door een cabrioletkap over de auto te doen bespaar je jezelf enorm veel gedoe. Dan heb je geen last van groene aanslag op het dak en ook niet van andere vieze dingen zoals vogelpoep.

Het is dus vrij gemakkelijk om je dak schoon te maken van groene aanslag. Wees er tijdig bij en houd je dak goed schoon. Zo zul je geen last meer hebben van die vervelende groene aanslag.

Leave a Reply