Groene aanslag op de tegels

Heb jij ook last van groene aanslag. Tegels is een van de plekken waar dit veel op voorkomt. Dit betekent dat je algen aanslag op je tegels hebt. Dit is op verschillende manieren te verwijderen. Heeft u op een andereĀ  plek last van algen, klik dan verder naar een ander artikel. Dit komt omdat algen op verschillende plekken ook op verschillende manieren bestreden moeten worden.

Wat te doen tegen groene aanslag tegels:

Een van de dingen die je  kunt doen is strooizout of normaal zout op de tegels strooien, hierdoor zal  de aanslag snel verdwijnen.

Ook kun je soda gebruiken, los 2 kilo soda op in 1 liter heet water. Doe er 9 liter koud water bij en giet het op het oppervlak en laat het 2 dagen intrekken. Sproei het na 2 dagen na met de tuinslang.

Schoonmaakazijn is ook een goede oplossing om je oppervlak schoon te maken. Doe de azijn in een plantenspuit en spuit het over het oppervlak. Laat dit een dag inwerken. Ga er na een dag overheen met een zachte borstel.

Als je in het bezit bent van een hoge druk reiniger, dan is dat ook een goede manier om van groene aanslag af kan komen. Spuit over het oppervlak, je hebt geen huishoudelijke middelen nodig.

Boitex kan ook goed gebruikt worden tegen groene aanslag op de tegels. Verdun de Biotex met lauw water en giet het over het terras. Ga er vervolgens overheen met een bezem. Gooi er een dag later water overheen om de Boitex weg te spoelen.

Professionele groene aanslagreiniger gebruiken kan ook. Dit moet echter wel verdunt worden, doe dit volgens het recept van de verpakking. Je kunt hiermee de oppervlakte besproeien en je bent klaar.

Leave a Reply