Algen aquarium

Hoe kom ik van die vervelende algen af?

Algen in je aquarium zijn heel erg vervelend, ze overgroeien je aquarium planten en het ziet er niet uit. Veel mensen raken zo gefrustreerd hierdoor dat ze hun aquarium maar weg doen en een andere hobby gaan zoeken, zonde als je het mij vraagt.

Als eerste is het slim om de oorzaak van de algen aan te pakken. Dat zijn niet de algen zelf maar dat is het tekort aan CO2. Als een aquarium een tekort heeft aan CO2 ontstaan er algen.

Je kunt de CO2 tekorten tegemoet komen door het ligt in het aquarium te verlagen. Door het licht te verlagen verlaag je de behoefte aan CO2 dus dan kan het zo tegemoetkomen. Je kunt het licht beperken door een paar reflectors te verwijderen, minder lampen gebruiken of wat drijfplanten toe te voegen.
Je kunt CO2 tekorten ook tegemoetkomen met een CO2-systeem. Hierop kun je wekelijks de CO2 een beetje verhogen. Dit moet je  blijven doen tot dat de  algen weg zijn. Voeg niet te veel CO2 toe, dit kan verstikking veroorzaken voor je vissen.

Hoe je een algen aquarium kunt voorkomen in de toekomst

Verlaag het ligt en verhoog de voedingsstoffen. Van laat je de vraag naar CO2 dalen en dan laat je het aanbod stijgen. Op die manier voorkom je eventuele nieuwe algen.

Als je al een tijdje geen algen meer hebt gezien kun je de verlichting weer langzaam verhogen.Als je dit in gedachten houd zul je nooit meer last hebben van een algen aquarium. Met een algenmagneet kun je de algen naar een plek lokken om ze vervolgens gemakkelijk te verwijderen.

Leave a Reply