Zwembad algen verwijderen

Zwembad algen , daar zit niemand op te wachten. Dat groene smerige water dat je er van krijgt in het bad is ook nog eens zeer onhygiënisch. Het is zeker aan te raden om iets te doen tegen de groene aanslag in je zwembad. Algen verwijderen kan op verschillende manieren.

groene aanslag verwijderen uit het zwembad

Mocht het water al groen zijn. Dan hebben de algen zich al kunnen ontwikkelen. Om dit op te lossen meet je eerst de pH waarde van het zwembadwater. Het water moet een pH waarde hebben van tussen de 6,8 en de 7,8. Mocht het hierbuiten liggen dan is het belangrijk dat dit als eerste hersteld word. Dit kan met pH verhogende of verlagende producten.

Vervolgens moet het zwembadwater een chloorshock krijgen. Dit doe je door 1,8 gram chloorgarnulaat  op te lossen per 1000 liter. Normaal heeft het water een chloorwaarde tussen de 1 en 2 ppm/liter. Na een chloorshock is dat 3 ppm/liter. Het is niet aan te raden om te zwemmen tijdens dit proces.

Algen voorkomen

Bij aanschaf kun je al rekening houden met algen in uw zwembad. Door een zwembad te kopen met een glad oppervlak (bijvoorbeeld van polyester). Daar kunnen algen zich namelijk niet zo makkelijk aan hechten in tegenstelling tot een ruwe kant.

Ook is het slim om het zwembad als het niet gebruikt word af te dekken. Na bijvoorbeeld een grote regenbui kan de pH balans van het water niet meer juist zijn. Zorg ervoor dat er een goede filter in zit die de hele dag draait. Dit houd het water schoon. Het aanschaffen van een algenmagneet werkt ook goed. De algen zijn aangetrokken tot de magneet en zo gaan de algen niet heel je zwembad door.

Leave a Reply