Houten vlonder schoonmaken

Het komt vaak  voor dat de vlonder onder de groene schimmel zit. Dit is geen gezicht en het is niet zo fris. Je houten vlonder schoonmaken gaat gemakkelijker en sneller dan je denkt!

algen-soorten

Wat moet ik doen om mijn houten vlonder schoon te krijgen?

Om je vlonder schoon te maken kun je verschillende dingen toepassen.
1. Een harde bezem en water: een goedkope tip en erg doeltreffend. Wacht tot  het een keer hard geregend heeft en ga de vlonder schrobben met een harde bezem. met een hoge druk spuit, spuit je de nerven van het hout en dat zorgt ervoor dat toekomstig vuil hechter aan het hout hecht.

2. met regelmaat schoonmaken: Door het hok maandelijks schoon te maken voorkom je algen die gaan groeien. Doe dit elke keer totdat de houten vlonder niet meer glad is als je er overheen loopt.

3. plankkeuze, glad geschuurd hout zonder schroeven is minder glad: gek genoeg worden plat geschaafde planken zonder schroeven minder glad dat dekdelen met groeven. Een vlak geschaafde plant is ook  gemakkelijker te reinigen.

Aanslag voorkomen

je vlonder beitsen: om de vlonder te beschermen is beitsen een goede oplossing. Door de vlonder te beitsen kun je het hout goed beschermen. Let hierbij wel goed op dat je het snel doet, anders krijg je kleurenverschil op je vlonder.

Ook kun je het voorkomen om nadat je aardappelen hebt gekookt het water over de vlonder te gooien. Dit zorgt ervoor dat algen het voor gezien houden op de vlonder.

Mocht je nou geen zin hebben in het onderhout van de vlonder, dan kun je ook kunstgras aanbrengen op de vlonder, Dit heeft geen onderhout.

Leave a Reply